KiVa nädal

Alates 2021-22. õppeaasta algusest osaleb Tallinna Läänemere Gümnaasium KiVa programmis. Tegemist on Soome Turu ülikooli teadlaste poolt välja töötatud programmiga, mille eesmärk on vähendada koolikiusamist ja füüsilist vägivalda.  

2.-6. mail toimus meie koolis toimus KIVA nädal. Igale klassile korraldati üks tund, mida juhtis nende õpetaja, et õpetada õpilastele, kuidas koolis käituda, nii et kiusamisele ei oleks meie klassides kohta.  Kaks 8. E klassi õpilast, kes võtsid tänavu oma loovtööde teemaks „Kiusamine“, pidasid oma klassikaaslastele tunni. Teiste klasside lapsed koostasid plakateid teemal: „Õpilaste/klasside head teod“.

Esmaspäeval, 2. mail toimus kõikidele klassidele aktiivne tunnivaheaeg, kus õpilased said liikuda ja end päevaks energiaga täiendada.  

4. mail tähistas meie kool rahvusvahelist vägivallavastast päeva. Sel päeval tuli enamik õpilasi kooli roosa, sinise ja lilla riietega. Sellest sai koolikiusamise vastase võitluse värvisümbol.

Sel nädalal oli puhketuba avatud kõigile soovijatele. Igaüks võis sinna minna igal vaheajal, et puhata, muusikat kuulata või lihtsalt lõõgastuda. 

Nädala viimane üritus oli emadepäeva tähistamiseks korraldatud hingestatud kontsert. Palju oli inimesi, kes soovisid esineda (pandeemia tõttu ei olnud võimalik seda 2 aastat järjest korraldada). Kõik numbrid, nii individuaalsed kui ka kollektiivsed, olid säravad ja meeldejäävad. Saal oli täis. Publik, sealhulgas emad ja isad, vanaemad ja vanaisad, õpetajad ja õpilased, tänasid lapsi, kes pakkusid palju erinevaid emotsioone. Kontserdi avas Sofia Rimpo lauluga „Väike maa“ imeilusas kleidis, sukeldades publiku kohe muinasjutumaailma. Kirill Minakovi esitatud laul „Ema on esimene sõna“ tõi publiku naised isegi pisarateni.  Paljud vaatajad märkisid eriti ära 5. E klassi artistlikkust ja kollektiivset positiivsust sketšis „Kuningriik ABC“, meie kooli ja Linnamäe Vene Lütseumi muusikutest koosneva instrumentaalrühma „Sprotid“ julgust ja entusiasmi. Üllatav oli ka vene, eesti, inglise ja itaalia keeles lauldud lugude stiilide ja teemade mitmekesisus. Näiteks „Santa Lucia“ (Nikita Sednev 3. klassist), „My favourite things“ (Sofia Kobjakova 3. klassist), „Vivo per lei“ (7. klassist Elina Grabovski ja Paulina Nõmmemes). Kontserdi lõppakordiks oli emadele pühendatud laul „Ma tahan unes lennata“, mis oma emotsionaalsuse ja soojusega puudutas iga kuulaja hinge.   

Me tahaksime parimatest parimad välja tuua, kuid isegi žüriiliikmed ei suutnud seda ürituse lõpus teha. Täname kõiki kontserdil osalejaid armastuse eest loovuse vastu, ürituse korraldajaid soovi eest teha emadepäeva kontsert helgeks ja armsaks!

Kirjutas Beatrice Stepanova, 9. B klassi õpilane

 2 a. Классный час 05.05.2022 1 1