Viimane koolikell 2022

22. aprillil toimus Oscarite auhinnatseremoonia ja kõlas Läänemere Gümnaasiumi kaheteistkümnendate klasside viimane koolikell. 

Esmaspäevast neljapäevani koolis peetud lapsepõlvepäevad olid eelmänguks Oscarite auhinnatseremoonia pidustustele. Nädala jooksul toimusid aktiivsed tunnivaheajad ja  tantsupausid. Õpilasesindus kaunistas tulevaste lõpetajate jaoks originaalse lapsepõlvefotode ala.  Reedel liitusid kogu kooli õpilased lapsepõlvenädalaga. See oli originaalne, värviline ja lõbus kingitus 12. klasside õpilastele ja ühtlasi kooli 33. sünnipäevaks.

22. aprillil algas peamine pidu. Kooli sissepääsu juures tervitas koolilõpetajaid ja külalisi “Tere tulemast“ silt. Pidulikult kaunistatud fuajees filmisid reporterid Oscari-stiilis mitte ainult külalisi ja selle päeva staare, vaid esitasid ka küsimusi. Aulas olid kõik kohtumised otse eetris. 

Kell 14.00 kutsuti pidulike fanfaaride saatel kooli lõpetajad koos klassijuhatajatega (12.A klass ja õpetaja M. Mets, 12.B klass ja õpetaja T.Karavaeva) temaatiliselt kaunistatud saali. Läänemere Gümnaasiumi direktor D. Presnetšov tervitas kõiki. Täname esimese klasside toredaid õpilasi 12. klasside lõpetajate rõõmsameelse tervituse eest. Ja nüüd on Oscari tseremoonia saatejuhid välja kuulutanud esimese nominendi aasta parima filmi kategoorias - 11. klassi õpilaste rühma lühifilmi „Põhjas“.

Tõsijuhtumitel põhinev „Jookse“ võitis kategoorias „Kõige hoolivamad produtsendid“. Selles rääkisid ja näitasid 12. klassi õpilaste vanemad, kuidas nad optimistlikult, lõbusalt, kuid järjekindlalt aitasid lapsi oma eesmärkide poole liikuda.

Parima filmimuusika tiitli võitis laul „Oscar“, mida esitasid aineõpetajad. Laulu avas D. Presnetsov sõnadega „Ma olen nagu Federico Fellini...“. Ta nägi oma valges mütsis väga originaalne välja! 

Õpilasesinduse poolt anti välja teenitud auhinnad. Kategoorias „Content Maker“ võitis Oscari Anastasia Poljakova. Georg Aal võitis kategoorias „Fotokütt“. „Partide guru“ läks Anastasia-Anita Isajevale ja „Meister-vildikas“ Nadežda Lopatnikovale.

Kui tore on vaadata maailma positiivselt ja lootusrikkalt, aidates kõiki enda ümber, sest see on suur anne! Ja meie gümnaasiumis leidis õpilasesindus aasta kõige optimistlikuma ja kaastundlikuma inimese, kelleks on Maksimus Vorobjev, kes pälvis “Tulipea” tiitli. Johannes-Emmanuel Allas, kogu kooli ja õpilasesinduse motivatsioonimees, võitis peamise „Mees suure algustähega“ Oscari.

Kõige aktiivsema näitleja nominatsiooni esitamiseks kutsuti R. Šustrovi, et anda „Oscari“ üle gümnaasiumi esinäitlejatele. Need olid Renata Safin, Valeria Terjohhina, Jekaterina Lõsakova, Elizaveta Zubova, Violetta Tšaljuk ja Roman Beletski. Õnnitleme! Martin Ionov ja Anastasia Mitjušova nimetasid oma kehalise kasvatuse õpetajad aasta parimateks sportlasteks.

Sel pidulikul päeval esitasid päevakangelased 3 lühifilmi:

Teine film oli „Nominant. Aferistid Google vormides. Pegli taga versioon. 11.osa“, mis on loodud ajaloolise fantaasia stiilis. 

Kolmas võistlusfilm on „Püüdmatud. Viimane lahing. Osa 12.“

Selle filmi kallal tehti tõepoolest tohutult palju tööd. Ja kolmas lühifilm võitis teenitult 2022. aasta Oscarite peaauhinna. Lõpetajad austasid gümnaasiumi õpetajaid originaalsete nominatsioonidega. Algkoolide õpetajad (A. Sele, O.Tšimbur, T.Grigorjeva) said nominatsiooni „Parima animafilmi“ eest. „Parima naispeaosa“ sai Ž.Moleva ja „Parima kõrvalosatäitja“ sai A.Larionova. Parima meesrolli auhinna sai D. Presnetsov.

Tseremoonial autasustati kõiki õpetajaid ja kooli töötajaid, kes on tänaste lõpetajatega kunagi kokku puutunud, välja teenitud „Oscaritega“, mis olid originaalses sõnastuses. Kandidaadid olid järgmised: „Parim filmi stsenaarium“, „Parim dokumentaalfilm armastusest kodumaa vastu“, „Parim soundtrack“, „Kaskadööri trikid“, „Eriefektid“, „Filmi stardieelarve“ jne. Kõigile õpetajatele kingiti väga õrnad pidulikud kimbud, millel oli papjeemašee valmistatud Oskari koopia.

Traditsiooniliselt lõppes üritus gümnaasiumi direktori käes heliseva viimase koolikellahelinaga. Pärast pidustuste lõppu hoidsid 12. klassi õpilased käest kinni ja kõndisid ümber meie gümnaasiumi ning istutasid oma auks puu, et meenutada meile 2022. aasta lõpetajaid.

Oluline eksamiperiood on alanud. Soovime edu eksamitel. 

Artikli autor: Elvira Tamlop, 9.B klassi õpilane

IMG 5148 min 11zon