Põhjanaela päev

31. jaanuaril tähistati meie koolis Polaartähe päeva, mis kuulub ürituste sarja “Optimist”. Sügisel toimus “Sügise optimist”, kus osalesid põhikooli õpilased. Sel korral on enamus osalejatest gümnasistid.

Läänemere gümnaasiumi õpilastel ja õpetajatel paluti sel päeval riietuda sinisesse, helesinisesse, lillasse või läikivasse.

Hommikul võttis õpetajaid vastu heatujuline J.V. Rõbalko, kes palus soovida soovi ning valida üks täht. Tähel oli märgitud üks tugevus, mis aitab soovil täituda, tugevus, millele tuleb tähelepanu pöörata. Gümnasistid ja õpetajad mängisid kogu koolipäeva jooksul “Anna täht edasi” mängu. Kokku oli vaid kaks tähte. Õpetajad kui ka teised kooli töötajad andsid tähe edasi õpilasele, kellele taheti soovida midagi head. Õpilased andsid tähe edasi mõnele õpetajale, kellele samuti taheti midagi head öelda. Mängu eesmärk saavutati. Sel päeval oli koolis tunda heasüdamlikkust, üksteise austamist, tähelepanu ja vastutust õpilaste ja õpetajate poolt.

7. klassil toimus teematund “Minu klassi kosmos”, mille raames joonistasid lapsed teemakohaseid pilte. Päeva lõpus jagati kommi neile, kes olid riietunud vastavalt.

Kevadel toimub Kevadine optimisti päev.

Täname Polaartähe päeva organiseerijaid, eriti aga täname meelde tuletamise eest, et tuleb osata elada positiivses meeleolus, sotsiaaltöötajat J.V. Rõbalko, psühholoog O.B. Poperjokovat! Aitäh kõikidele osalejatele!

Autor: Darja Ivahnenko, 10. klass   

 

полярная звезда салехард