Ajakohastatud COVID-19 ohjamise juhend

Head lapsevanemad!

Teatame, et haridusministeerium on saatnud kõikidele koolidele ajakohastatud COVID-19 ohjeldamise suunised. Soovime juhtida tähelepanu järgmistele muudatustele:

  • Uus lihtsustatud karantiinirežiim võetakse koolides kasutusele 1. novembrist. Kui lähedane kontakt COVID-19 positiivse testiga isikuga toimus koolis, huviringides või noortekeskustes, peavad vaktsineerimata õpilased ja need, kes ei ole viimase 6 kuu jooksul koronaviirusega nakatunud, jääma koju ja laskma teha PCR-testi. Testi tuleb teha alates neljandast päevast pärast lähedat kontakti. Testitulemuse kättesaamiseni peab õpilane jääma koju. Vaktsineeritud õpilased, kellel ei ole haiguse tunnuseid, ei pea testi tegema ega viibima karantiinis kokkupuude tuvastamisel.

  • Alates 1. novembrist toimub õpetajatele ja õpilaste testimine kiirtestidega. Esimese kahe nädala jooksul testitakse kõiki õpilasi ja töötajaid (sealhulgas vaktsineerituid ja läbipõdenuid) kolm korda nädalas ning seejärel vaadatakse testimissüsteem vastavalt olukorrale läbi.

  • Koolidele pakutakse SelfDiagnostics'i sertifitseeritud teste. See on lihtne ja lapsesõbralik kiirtest, mida lapsed saavad täiskasvanu järelevalve all ise teha. Proov võetakse ninasõõrmest, mis on lapse jaoks mugav.

  • Esimesed kiirtestid annab kool õpilastele kodus testimiseks lapsevanema juhendamisel ja järelevalve all. Test tuleks teha kodus enne kooli tulekut. Kui kodus tehtud test annab positiivse tulemuse, peaks lapsevanem võtma ühendust perearstiga ja järgima tema soovitusi.

  • Rakendatava testimise arusaadava ja operatiivse töö korraldamine nõuab aega. Palume võtta asja rahulikult - lisateave saadetakse Teile järgmise nädala alguses. Kõik kavandatud meetmed kooskõlastatakse õpilaste vanematega.

Palve kõikidele puhkuselt naasnud inimestele - palun võtke välisreisilt Eestisse naastes ühendust oma perearstiga ja tehke lapsele PCR-test. Nii aitate hoida koolis turvalist keskkonda. 

Siiralt täname mõistva suhtumise ja toetuse eest.