Ülemaailmne tervisepäev

7. aprillil 2022 tähistas Läänemere Gümnaasium ülemaailmset tervisepäeva.

Selle aasta teema oli „Meie planeet - meie tervis“. Üha enam saame teada, et keskkonnaprobleemid on suurimaks ohuks inimeste tervisele. Igal aastal tuletab Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) meile meelde kehalise aktiivsuse kui tervisliku eluviisi põhikomponendi tähtsust, mis hõlmab igasugust liikumist: kõndimist, tantsimist või sportimist.

Sel päeval toimusid kooli spordisaalides tantsupausid ja aktiivsed mängud: „jahimees“, rahvastepall ja võrkpall vanematele õpilastele. Aktiivne ajaviide aitas lastel mõtlemiskoormusest vabaneda, puhata ning saada jõudu ja entusiasmi õpingute jätkamiseks. Päeva jooksul oli kõigil võimalus kontrollida kooliõe juures veresuhkrut ja vererõhku.

Kuigi seda päeva tähistatakse üks kord aastas, pakub meie kool õpilastele võimalust veeta oma vahetunnid füüsiliselt võimalikult aktiivselt iga päev. Õpilaste aktiivsuse hoidmiseks on mõeldud ronimisseinad, tantsupausid, lauapingpong ja võimalus minna soojemate kuude vaheaegadel kooliõue.

Nii julgustab meie kool lapsi huvi tundma oma tervise vastu. Pidagem meeles, et „liikumine on elu“ ja tervislik toitumine annab sellele tohutu tõuke.

Artikli autor: Viktoria Ševtšenko, 11. klassi õpilane