LAK - õppe päev

12. aprillil 2017. aastal toimus Läänemere gümnaasiumis üritus: LAK - integreeritud õpe. Ürituse avas kõigile tuntud kangelane Jack Vorobei. Parimatest parimate välja selgitamiseks kutsus ta kokku õpilased kümnest erinevast koolist: Pae gümnaasium, Mustamäe Humanitaargümnaasium, Lasnamäe gümnaasium, Kuristiku gümnaasium, Mustjõe gümnaasium, Mustamäe Reaalgümnaasium, Mahtra Põhikool, Õismäe Vene Lütseum, Tallinna Kunsti gümnaasium ja loomulikult meie kool.

Nagu igal endast lugupidaval piraadil, nii ka Jack Vorobeil oli peidetud aare. Selleks, et mitte unustada aarde peidukohta, joonistas ta kaardi, millele märkis aarde asukoha. Suure paberi puudumise pärast, joonistas ta kaardi mitmele väikesele paberile.

Õpilased jagati kümnesse erinevasse meeskonda, igas üks meie kooli õpilane ja 5 külalist. Meeskondadesse jagamiseks kasutati kaarte, millel kirjas erinevate laevade nimed, nende kujutis ning laeva ajaloo lühikokkuvõte. Esindatud olid: ”Drakkar”, “Santa Maria”, “Mary Rose”, “Sovereign of the Seas”, “Lendav Hollandlane”, “Golden Hind”, “Victoria”, “The Black Pearl”, “Queen Anne”, “Ingermanland”. Iga meeskond valis omale kapteni, kelle käes oli kott piraadi rahadega, mida võis kasutada kui antud ülesandega hakkama ei saadud. Iga rühm sai kuue piraadi koodi, mille nad koos läbi lugesid ning kombe kohaselt allkirjastasid.

Parimatest parima välja selgitamiseks tuli meeskondadel erinevatest tükkidest kaart kokku saada ning aardeni jõuda. Tükkide kogumiseks tuli läbida mitmeid katsumusi. Näiteks, “Läänemere loodus” (selleks, et saada kaardi tükk, oli vaja hai kõhust leida must märk), ”Hansaliit” (meeskond pidi ära märkima, millega sai Hansalinnas maksta ning kaardi tüki saamiseks, pidid nad spiooni taskulambiga lugema salakeelt), “Lahustuv-mittelahustuv”, “Morse tähestik”, “Läänemere ökoloogia”, “Meremehe sõlmed”. Keskuses “Võltsijad” pidid võistlejad kaaluma kuut erinevat mündikotikest, ühes neist oli sees must märk. Ülesande lahendamiseks pidid lapsed kasutama kaalu ning omama matemaatilist loogikat. “Robootika” punktis pidid võistlejad kasutades ette antud töövahendeid konstrueerima roboti. “Arabella” punktis pidid lapsed kokku viima teksti ning videolõigu filmist “Röövlitütar Arabella”.

Kõige kiirem ja nutikam meeskond oli “Ingermanland”. Kõik osalejad said kingituseks meened ning palju rõõmsaid emotsioone.

Täname kõiki õpetajaid, kes osalesid nii ettevalmistavas osas kui ka olid abiks ürituse läbiviimisel. Suur tänu ka 7.”G” ja 7.”V” klassi õpilastele.

Eriti suur tänu kogu ürituse korraldajale L. Zarinale.

 

 

LAK5   LAK  LAK 1  LAK 2  LAK 3  LAK 4  Lak 6