Raamatunädal

5. - 9. detsembrini toimus meie koolis raamatu nädal, mis koosnes kolmest põhiüritusest: intervjuud ja presentatsioonid teemal “Igavene raamat”, Kwest-mäng  ja kahepäevane lugemiskonkurss.

Juba neljandat aastat toimub Raamatunädala raames ka luulevõistlus. Sel aastal esitati luuletusi teemal “Maailm meie ümber”, mis andis võimaluse vaadelda kõike, mis meid ümbritseb: nähtamatutest detailidest suurte mõteteni. Konkursi organiseerijate sõnul said osalejad luuletuste valikuga väga hästi hakkama. Kõlasid luuletused loodusest, armastusest ja sõprusest, kuid ka emakeele kaunidusest. Mööda ei mindud ka filosoofiast, elu mõttest. Žürii, kuhu kuulusid 12. klassi õpilased, andsid hinnanguid neljas kategoorias: 4.-5. klass, 6.-7. klass, 8.-9. klass ja gümnaasiumi klassid. 4. -5. klasside ja 6.-7. klasside võitjad olid järgmised:

1. koht - Aleksandr Golikov (5A)

2. koht - Alina Abramova (4B)

1. koht - Kristina Ivtšenko (6A)

2. koht - Anastasia Bavshenkova (7B)

3. koht - Aleksandra Bažeža (6A)     

8.-9. klasse ja gümnasiste hindasid meie kooli õpetaja-veteranid: ajalooõpetaja Larisa Jerjomina ja matemaatikaõpetaja Jevgenia Lissina. Kolmandaks žürii liikmeks oli psühholoog Olga Poperjokova. Võitjateks valiti:

1. koht - Margarita Kulakova (8B)

2. koht - Vladimir Stjoba (8G)

3. koht - Inna Tsõtsa (9B)

1. koht - Jana Rešetilova (11 klass)

2. koht - Jekaterina Võsõpkova (11 klass)

3. koht - Anita Valjulis (12 klass)

Õnnitleme võitjaid! Eraldi tänu kuulub kõigile osalejatele suurepärase luuletuste valiku eest!

4. - 5. klaaside Kwest-mäng toimus online mänguna. Osalejad said 6 ülesannet allalaadida oma nutitelefoni ning QR-koodi abil neid lahendada. Punkte pidi läbima etteantud järjekorras, et saada vihjet järgmise ülesande lahendamiseks. Näiteks, pidi õigesti kokku viima teos autoriga, kokku saama vanasõnad ja kõnekäänud, oli ka küsimusi tuntud muinasjuturaamatutest.  

4. klasside vahelisel võistlusel tuli võitjaks 4.A klassi meeskond (Karina Degterjova, Pavel Smirnov ja Daniil Šeibak).

5. klasside vahelisel võistlusel võitis 5.D klassi meeskond (Edgar Sobolevski, Marek Lukk ja Alina Skvortsova).

Teema nädala omaette leheküljeks on mõningate õpetajate ja õpilaste vahel läbi viidud küsitlus teemal: “Milline raamat on väärt eluaegse raamatu tiitlit?”. Tänu üheteistkümnendike esitatud presentatsioonile kooli suurel ekraanil, said meie kooli õpilased teada, millised raamatud on väärt seismaks Piibli (raamatute raamat!) kõrval, nimetati vene klassikuid: M. Bulkakov “Meister ja Margarita” ja “Koera süda”, L. Tolstoi “Sõda ja rahu”, A.Puškin “Jevgeni Onegin” ja rahvusvahelisi teoseid: G.G Marquez´”Sada aastat üksildust” ja O. Wilde “Dorian Gray portree”, C. McCullough “Ogalinnud” ning kaasaegseid autoreid: M. Zusak “Raamatuvaras” ja B. Werber “Inglite impeerium”... Raamatud aitavad uskuda, et headus võidab ja kõige olulisem on leida iseennast, oma õnn ja tõde. Nii palju kui on inimesi, on ka arvamusi. Peamine, et me loeme!

 

Täname Raamatunädala organiseerijaid ja osalejaid!

 

чтецы  чтецы 1  чтецы 2