Takistuste rada

Uue õppeaasta teise nädala laupäev algas 5.-7. klassi õpilastele ebatavaliselt.17. septembril 2016. aastal toimus skaudi rühma “Siilid” poolt organiseeritud orienteerumine Pirita metsas. Sel aastal osales 180 õpilast, kes olid jagatud 30 võistkonda. Lisaks Läänemere Gümnaasiumi õpilastele oli osalejaid veel Linnamäe Vene Lütseumist, Mahtra Põhikoolist ning Pae Gümnaasiumist.

Mäng koosnes kahest rajast. 5. klassi õpilased pidid 2 tunni jooksul läbima 9 erinevat punkti, et koguda maksimaalne arv punkte. 6.-7. klassid nii lihtsalt ei pääsenud, nemad pidid sama aja jooksul läbima 12 erinevat punkti. Punktid, kuhu lapsed pidid jõudma olid märgitud kaardil ning igas punktis ootas neid ülesanne, mille lahendusest olenes neile antud punktide arv.

Ülesanded punktides olid erinevad: laskmisharjutused relva, püstoli ja vibuga, esmaabi andmine, “soo” ületamine. Küsimusi oli ka vaimsete teadmiste kohta.

Orienteerumise algust ning metsas liikumist segas väikene vihm, kuid lapsi see ei peatanud. Kahe tunni jooksul jooksid mööda metsa lastegrupid, kes otsisid metsast punkte number 4 või 8… Finišis oli laste meeleolu ja nägude järgi aru saada, et nad olid väsinud kuid uhked enda üle. Lapsed olid tublid, kõik moodustatud rühmad läbisid raja edukalt!

5. klassidest tuli võitjaks Pae Gümnaasiumi meeskond ning 6.-7. klassidest tuli võitjaks Linnamäe Vene Lütseumi meeskond.  

Õnnitleme võitjaid! Tuletame meelde, et sellistel võistlustel kaotajaid ei ole, sest võidab see, kes osaleb!

Täname esimeste klasside lapsi ja nende vanemaid, kes võtsid üritusest osa omal algatusel. See oli võimas!

Autor: Dmitri Sajutinski, 12 klass

 

Галерея

4pLd3g7l v8